USA-delegáció az Egészségügyi Karon

2019, március 4 - 15:46
Amerikai egyetemisták tanulmányozzák a magyarországi szociális és egészségügyi ellátást a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán. A 15 fős küldöttség tagjai hétfőn a kar képzési kínálatával, tehetséggondozói és nemzetközi kutatási programjaival ismerkedtek meg.

A University of Louisville Kent School of Social Work tizenöt fős delegációja március 4-én érkezett a Debreceni Egyetem nyíregyházi campusára. A két intézmény egy nemzetközi együttműködés keretében 1995 óta áll szoros kapcsolatban egymással. A partnerség egyik eredménye az egészségügyi szociális munka mesterképzés.

- A kapcsolat szerves részét képezik a közös kutatási programok is, amelyekből az elmúlt években számos hazai és nemzetközi publikáció, illetve egyetemi jegyzet született. Ezek közül hiánypótlónak számít a szociális munka angol-magyar és magyar-angol értelmező szótára, melyet a két intézmény oktatói közösen készítettek, és amely 2014-ben jelent meg – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Fábián Gergely.

Az Egészségügyi Kar általános és fejlesztési dékánhelyettese kiemelte, hogy az egyetem oktatói több alkalommal jártak Kentuckyban, és vettek részt közösen szervezett nemzetközi konferenciákon. Az amerikai intézményből kétévente érkeznek hallgatói és oktatói delegációk Nyíregyházára. Az idei küldöttség vezetője David A. Jenkins, a Louisville-i Egyetem dékánja, aki most először jár hazánkban.

Az amerikai hallgatók március 9-ig tartó tanulmányútjuk során egyebek mellett megismerik az Egészségügyi Kar képzéseit, tehetséggondozói programjait és kutatásait, továbbá a nyíregyházi rehabilitációs intézmények és a szociális, egészségügyi ellátás jó gyakorlatait.

Sajtóiroda-MM


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.