Tanulj a GE csúcsmenedzserétől!

2019, március 18 - 16:30
A Debreceni Egyetemen tart előadást Lencsés Gergő, a General Electric (GE) globális értéklánc vezetője csütörtökön. A szakember a vállalatok működéséről és jövőjéről is beszél a Műszaki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet meghívására. Hallgatók még jelentkezhetnek.

Az iparfejlesztés támogatására, a piaci igényekhez igazodó, gyakorlatorientált képzés elősegítésére hozta létre a Debreceni Egyetem 2018 nyarán a Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézetet. Mesteroktatói az ipari-üzleti élet területén komoly vezetői gyakorlattal és nagy szakmai tapasztalattal rendelkező vállalati szakemberek: Ascsillán Endre, a GE Hungary alenöke, Joerg Bauer, a Tungsram Csoport elnök-vezérigazgatója, Lencsés Gergő, a GE Power globális értéklánc vezetője, Ferik Attila, a GE Healthcare szoftverfejlesztési igazgatója, Dezső Attila, a Kúria közbeszerzési jogelemző csoportjának tagja, valamint Szabó Gergely, a MET Magyarország Zrt. vezérigazgatója. A intézmény célja, hogy a hallgatók iparági tapasztalattal rendelkező mesteroktatók segítségével bővíthessék tudásukat. Ennek érdekében az új szervezeti egységben az ipari-üzleti élet területén ismert és elismert vállalati szakemberek gondoskodnak arról, hogy a fiatalok a legkorszerűbb gyakorlati tudással felvértezve lépjenek ki a munkaerőpiacra.

Lencsés Gergő, a GE globális értéklánc vezetője március 21-én a MÜZLI Termékfejlesztés, kockázatkezelés, termelés és ellátási lánc menedzsment kurzusának első óráján tart előadást. A villamosmérnök végzettségű menedzser felel az ipari óriás minden gyárának működéséért világszerte, melyben gázturbinákat és turbinaalkatrészeket gyártanak. Miért gondolja egy ilyen szakember, hogy a korábbi elvek, a vállalati hierarchia szigorú betartása már a múlté? A szakmai vagy a digitális képességek lesznek fontosabbak a jövőben? Hogyan befolyásolja az ipar 4.0 és a digitalizáció egy gyár működését? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ Lencsés Gergő előadás-sorozatában, ahol személyes élményein keresztül mutatja be a világméretű ellátási láncok elméletét és gyakorlatát.

- Nem büszkeséget, hanem alázatot érzek, amikor a legjobb, legfontosabb termékeinkről beszélek. Alázatot, mert tudatában vagyok annak, hogy ahová mi szállítunk, ott ezek az erőművek jelentik azt a biztonságot, stabilitást, amit az ad, hogy az emberek folyamatos áramellátást kapnak. Ha nincs áram, nincs semmi – nyilatkozta korábban Lencsés Gergő saját szemléletéről.

A menedzser úgy látja, egy gyár egy hatalmas játszótér, ahol mindig vannak és lesznek újabb és újabb feladatok, nem lehet unatkozni, nem lehet rutinból cselekedni. Aki nem érti a jelen technológiáját, az menthetetlenül lemarad és kimarad. Hogy ezt elkerüld, csatlakozz a jövő tehetségeihez – jelentkezz és tanulj a legjobbaktól!

Időpont: 2019. március 21. csütörtök, 9:00 – 12:30
Helyszín: Debreceni Egyetem, Műszaki Kar (Ótemető utca 2-4.)

A jövőd építése elkezdődött - fogalmazták meg a szervezők röviden, hogy a hallgatók számára miért fontos az ipari szempontok megismerése. Az előadásra férőhelyek korlátozott számban érhetők el. A szervezők kérik az érdeklődő hallgatókat, hogy a mag.zoltan@unideb.hu email címen jelezzék részvételi szándékukat.

Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.