Határtalan tudomány

2019, március 21 - 14:03
Farkas Bertalan, az egyetlen magyar űrhajós is köszöntötte – virtuálisan - a IV. Nemzetközi Interdiszciplináris Konferencia résztvevőit. A csütörtöki tanácskozáson tehetséges fiatalok mutatták be legfrissebb, a hagyományos kereteken átívelő tudományos eredményeiket.

A Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja, a Kocka Kör Tehetséggondozó Kulturális Egyesület és a K+F Stúdió Kft. kezdeményezésében és szervezésében 2016-ban indult rendezvénysorozat idei konferenciája az űrkutatástól a jövő orvostudományáig, a mesterséges intelligenciától a pénz nélkül működő társadalom lehetőségének elemzéséig terjedően nyújtott lehetőséget a tudományos élet hazai képviselői, így a Debreceni Egyetem hallgatói mellett 11 országból – köztük Japánból, Indiából, Pakisztánból, Mongóliából, Romániából és Ukrajnából – érkező 180 résztvevőnek a tudományok közötti párbeszédre.


– Egy tudós – legyen fiatal, vagy tapasztalt – számára mindig érdekesnek ígérkezik saját témáját más kutatási dimenzióba helyezve vizsgálni – mondta köszöntőjében Varga Zsolt. A Debreceni Egyetem Tudományos Igazgatóságának vezetője felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy a tanácskozás keretében nem csupán arra van lehetőség, hogy saját gondolataikat megosszák a közönséggel, hanem arra is, hogy mások ötleteiből új gondolatokat szerezzenek. – Ennek köszönhetően pedig akár az eredetitől eltérő úton haladva érhetnek el kutatómunkájuk során új eredményeket - tette hozzá az igazgató.


A Debreceni Akadémiai Bizottság Székházának nagytermében Mező Ferencnek, a szervezőbizottság vezetőjének – és a technikának - köszönhetően Farkas Bertalan tábornok is köszöntötte a konferencia résztvevőit, demonstrálva, hogy nincs lehetetlen, nincs leküzdhetetlen távolság céljaink eléréséhez, ha széles látókörrel gondolkozunk a nagyvilágról.


A programban elsőként Mándy Zsuzsa, a Tudományos Igazgatóság munkatársa ismertette a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programját, a DETEP céljait, a részvétel feltételeit, az eddig elért legkiemelkedőbb eredményeket, mindezt a nemzetköziség tükrében.


A konferencia a megnyitót követően szekcióülésekkel folyatódott, amelyeken mintegy 130 előadás hangzott el a DAB Székházban.


Sajtóiroda – BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.