Fiatal kémikusok szimpóziuma

2019, április 3 - 15:14
A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara ad otthont a Fiatal Kémikusok Fóruma első szimpóziumának. A háromnapos tanácskozáson a DE TTK Kémiai Intézetének szakemberei is bemutatják kutatásaikat.

Aerogélek kölcsönhatásáról, antioxidáns nanokompozitok kifejlesztéséről, enzimmodellek fémmegkötő sajátosságairól, szénhidrát-módosított nukleozidszármazékok elállításáról is szó lesz a Fiatal Kémikusok Fóruma első szimpóziumán, melyet április 3-tól 5-ig tartanak a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán.

A rendezvény szerdai megnyitóján Kiss Attila, a Magyar Kémikusok Egyesülete Hajdú-Bihar megyei Területi Szervezetének elnöke kiemelte: nagy öröm, hogy a Debreceni Egyetem otthont ad a hiánypótló kezdeményezésnek, melyet első alkalommal rendeznek meg.


Szabó Mária, a Fiatal Kémikusok Fórumának elnöke, a Debreceni Egyetem PhD-hallgatója köszöntőjében elmondta, hogy a szimpózium során 3 plenáris és 44 poszter előadást (köztük 24 DE-kutatás) hallhat a 138 regisztrált résztvevő, akiknek 38 százaléka a Debreceni Egyetemről érkezett. A megnyitót követően Szántay Csaba, a Richter Gedeon Nyrt. osztályvezetője, a BME VBK magántanára Mit jelent a kutatói „tehetség” a „valóvilágban”? címmel tartott plenáris előadást.

A rendezvény teljes programja ide kattintva elérhető.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.