Karrierlehetőség az informatikában

2019, április 11 - 13:44
A legújabb technológiákat, az aktuális szakmai témákat ismerhetik meg, és karriertanácsokat is kaphatnak a hallgatók április 15-én és 16-án az Informatikai Szakmai Napokon. Az előadás-sorozatot 20. alkalommal rendezik meg a Debreceni Egyetem Informatikai Karán.

35 cég, 56 előadás, 22 stand: ezzel a kínálattal várja az érdeklődőket a kétnapos rendezvény. Újdonság, hogy idén több állami szereplő, a Magyar Nemzeti Bank és a MÁV is részt vesz a kétnapos programon, illetve a bankszektorból is érkezik egy cég.
Új egyetemi szereplők is megjelennek a szakmai napokon. Az Általános Orvostudományi Kar Orvosi Vegytani Intézet és a DEHÖK Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottság képviselői is jelentkeznek előadással. A programhoz ismét csatlakozott a Teszt&Tea. A Magyar Szoftvertesztelői Tanács Egyesület (HTB) által szervezett szoftvertesztelői szakmai rendezvénysorozat keretében a szakemberek három előadást tartanak az Informatikai Karon.

- Az Informatikai Szakmai Napok nem állásbörze, hanem szakmai bemutatkozó előadások fontos színtere. A cégek itt lehetőséget kapnak például szakmai problémák feltárására is. Az informatika területén hihetetlen szakmai specializáció és szakosodás jellemző. Ez az előadások témáiból is jól látszik: van hardverközeli kérdéskör, üzemeltetési problémák, felhő technológia, jogosultságkezelés, tesztelés témakör, block chain, kriptovaluták és mobil fejlesztések – tájékoztatta a hirek.unideb.hu-t Mihálydeák Tamás, az Informatikai Kar dékánja.

Az aktuális szakmai kérdéseket és a legmodernebb technológiákat bemutató előadások mellett, a diákok a hatékony tanulási módszerekről, a Frissdiplomás programról, szakmai gyakorlati és pályázati lehetőségekről is tájékozódhatnak. A cégek standjainál pedig választ kaphatnak kérdéseikre, és próbainterjúkon is részt vehetnek.

Idén is lesz angol nyelvű szekció, és külön programot szerveznek a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak is, akik az Informatikai Kar képzései mellett megismerhetik a debreceni számítástechnika történetét, és előadást hallhatnak például az internet veszélyeiről, az internetes zaklatásról.
A programot több kísérőrendezvény színesíti. Rendeznek például kiállítást régi számítógépekből, lesz Retro Game Day, Trónok harca kvíz és hallgatói fórum is.

A 20. Informatikai Szakmai Napok teljes programja: https://inf.unideb.hu/hu/iszn2019tavasz.

Sajtóiroda - CzA


 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.