Díszoklevél az egykori végzősöknek

2016, október 10 - 13:06
A bölcsészettudományi, jogi és természettudományi Karok egykor végzett hallgatóit köszöntötték vasárnap a Debreceni Egyetemen.

A jubileumi díszoklevél-átadó ünnepségen azok a több évtizeddel ezelőtt diplomázott „hallgatók” vettek részt, akik 50-60-65-70-80 évvel ezelőtt fejezték be tanulmányaikat a Debreceni Egyetem jogelőd intézményeiben.

A Bölcsészettudományi Kar október 9-i diplomaosztóján több mint kilencvenen vehették kezükbe díszoklevelüket: arany diploma a végzés utáni 50 év, gyémánt 60, vas 65, rubin 70, platina 80 év elteltével adományozható.Az ünnepségen az Állam- és Jogtudományi Kar két egykori hallgatóját is kitüntették, akik rubin és platina okleveleket érdemeltek. A 103 éves Herpay Tibor a Debreceni Egyetem eddigi legidősebb díszokleveles kitüntetettje, oklevelét családtagjai vették át a rendezvényen.

- Az egyetem szimbolikusan újra oklevelet ad, amivel elismeri és értékeli a nemzedékek nevelése érdekében végzett több évtizedes munkát. Akik ma itt ülnek, valamennyien egy-egy sikeres életpályáról tanúskodnak – köszöntötte az ünnepség résztvevőit Papp Klára, a Bölcsészettudományi Kar dékánja. Hozzátette: a sorok között kedves tanárait is köszöntheti.

A Természettudományi és Technológiai Kar vasárnapi díszoklevél-átadó ünnepségén száztizennégyen arany, harmincan gyémánt és ketten vas diplomát vettek át.

Pintér Ákos dékán ünnepi beszédében a kitüntetetteknek megköszönte emberöltőn át végzett munkájukat, illetve háláját fejezte ki emberi és szakmai példamutatásukért.

- A világ változik, azonban nekünk arra kell törekednünk, hogy azokat a kortalan emberi értékeket, mint a tartás, tisztesség és a kitartás, az Önök életútját példának állítva, átadjuk hallgatóinknak – fogalmazott Pintér Ákos.


A díszoklevéllel kitüntetettek nevében Nagy Sándor 1966-ben végzett okleveles fizikus, a KLTE egykori rektorhelyettese mondott köszönetet. Az ünnepségen a TTK Katedra Díját is átadták azon oktatónak, kutatóinak, akik több évtized, olykor egy egész életpálya során munkájukkal gazdagították a kar oktatási és tudományos életét.

Sajtóiroda – SzL/TPL

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.