Science Café: beszédre „hangolva”

2019, május 6 - 11:06
A technika fejlődése számtalan lehetőséget nyújt a kapcsolatteremtésre, azonban az emberi hang változatlanul, mint a kommunikáció fő eszköze szerepel a repertoárban. Ezt a témát járja körül az egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozatának következő előadása.

Hogyan lesz az emberi hang, egy színész, egy énekes hangja az „intelligens képzelet hangsze-re"? Hogyan különböztethetjük meg, hogyan állapíthatjuk meg, hogy mi az igazság és a hamisság a hangban? Milyen módon alkalmas a valóságos érzelmek, a drámák közvetítésére az emberi hang? Miért járunk színházba, koncertre? Hogyan hat szereplő és néző-hallgató egymásra, hogyan jön létre a közös rezonancia? – többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ előadásában Iván Ildikó, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Magánének nem önálló Tanszék egyetemi docense.

A Science Caféban a Debreceni Egyetem oktatói kávéházi körülmények között tartanak előadást eddig elért tudományos eredményeikről, mindezt kötetlen, közérthető formában.

A rendezvény helyszíne kéthetente a Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltja (Debrecen, Csapó u. 30.).
Az idei kilencedik előadás 2019. május 8-án, szerdán 17 órakor kezdődik.

A rendezvény az EFOP-3.6.1-16-2016-00022 „Debrecen Venture Catapult Program” támogatásával valósul meg.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.