Ízek egyeteme

2019, május 6 - 15:26
Négy kontinens legfinomabb ételeit kóstolhatták meg azok, akik ellátogattak pénteken az Egyetem térre. A 14. International Food Day-en a Debreceni Egyetem külföldi hallgatói adtak kóstolót nemzeti gasztronómiájukból és kultúrájukból.

Egzotikus ételek kavalkádja várta a látogatókat a Debreceni Egyetem gasztrofesztiválján, amely az intézmény egyik legnépszerűbb rendezvényévé nőtte ki magát az elmúlt években.

- Egy kicsi, családias eseményként indult még az Élettudományi Intézet környezetében, mostanra egy nagyon nagy happening lett. Nem csoda, hiszen a Debreceni Egyetemnek van a legtöbb külföldi diákja, nemcsak Magyarországon, hanem egész Közép-Európában, 113 nemzet csaknem hatezer hallgatója tanul itt – hangsúlyozta Tőzsér József rektorhelyettes, az esemény megnyitóján.

A külföldi hallgatókat tömörítő International Student Union (ISU) által szervezett Food Day-en huszonkét ország több mint százféle ételkülönlegességét kóstolhatták meg a látogatók. A speciális fogások mellett a hagyományos népviseleteket, kultúrájuk jellemző táncait, zenéit is bemutatják a hallgatók. A különböző ételeket a Debreceni Egyetem oktatóiból, illetve a három séfből álló zsűri értékelte.

A téren felállított színpadon zene, tánc és kulturális programok várták az érdeklődőket. A rendezvény bevételének egy részét ebben az évben is a beteg gyermekek gyógyítására ajánlják fel a szervezők.

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.