Nagyköveti látogatás az egyetemen

2019, május 8 - 16:00
A Bölcsészettudományi Kar meghívására Nagy-Britannia magyarországi nagykövete, Iain Lindsay tartott szerdán előadást a Debreceni Egyetemen „What's Next? British-Hungarian Relations and the UK'S Relationship with Europe after the UK'S Departure from the EU” címmel.

A nagykövet az előadást megelőzően kötetlen megbeszélést folytatott Bartha Elekkel.

– Az egyetemek közötti kapcsolatok erősítése, valamint új együttműködések létrehozása volt a központi téma, de emellett olyan fontos területet is érintettünk a beszélgetés során, mint a debreceni érdekeltségű brit vállalatok szerepvállalása az egyetemi képzésben, valamint a brexit hatása a brit-magyar egyetemi kapcsolatokra – tájékoztatta a hirek.unideb.hu portált az oktatási rektorhelyettes.

Iain Lindsay nem először jár a Debreceni Egyetemen, hiszen egykor az intézmény Nyári Egyetemének hallgatójaként töltött itt hosszabb időt, amikor – még nagyköveti hivatalának elfoglalása előtt – igyekezett elsajátítani a magyar nyelvet.

– Természetesen ezt megelőzően már Londonban részt vettem egy intenzív képzésben, amelyet jól tudtam hasznosítani a Debreceni Egyetemen, ahová mindig örömmel jövök. Budapest nem egész Magyarország, London pedig nem egész Anglia, ezért fontos számomra, hogy kimozduljak a fővárosból, és eljussak olyan helyekre, ahol szívesen látnak, és érdeklődnek aziránt, hogy mi is történik mostanában azzal kapcsolatban, amit brexitnek nevezünk. Fontos, hogy sok dolog változatlan marad, így megmaradnak az Egyesült Királyságban, illetve Nagy-Britanniában dolgozó magyarok számára azok a lehetőségek, amelyekkel eddig is rendelkeztek a munkavállalás, tanulás, ösztöndíjak területén – hangsúlyozta a nagykövet.

Iain Lindsay újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a meglévő oktatási kapcsolatok mellett jelentősek ma már a gazdasági együttműködések is.

Sajtóiroda - BZs
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.