Példát ad a SET-központ

2016, október 13 - 13:56
A Debreceni Egyetem sporttudományi programjának legújabb létesítményét, a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központot látogatta meg Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

A szeptemberben átadott létesítményben Bács Zoltán kancellár és Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója vezette körbe az államtitkárt.

A kancellár tájékoztatójában kiemelte: a komplexitásában Magyarországon és Közép-Európában is egyedülálló sportegészségügyi központ az egyetem sporttudományi kutatásainak és képzéseinek támogatása mellett egyedi szolgáltatásokat nyújt a város lakossága, sportegyesületek, valamint professzionális és amatőr sportegyesületek részére.

A létesítmény felszereltségét Balogh László DESOK-igazgató mutatta be. A terheléses élettani, mozgásszervi, csontultrahang-, laboratóriumi, sportpszichológiai, antropometriai és sportgenetikai vizsgálatok mellett fizikoterápiás kezelésekre is lehetőség van a központban, ahol lökéshullám-, ultrahang-, lézer-, iontoforezis-, nyirokmasszázs-, mágnesterápia-, game-ready és spine liner kezelést is kínálnak.


Szabó Tünde államtitkár a központ kapcsán elmondta, hogy a debreceni sporttudományi törekvések az egészségügyi háttérrel és a páratlan infrastruktúrával országosan egyedülállóak. Az államtitkár szerint a magyar sporttudományi képzésben érintett intézményeknek nagy szüksége lenne a hasonló létesítményekre, illetve kiemelte az egyetem körüli együttműködések fontosságát.

- Nagyon jó, hogy az egyetem és az önkormányzat így együtt tud dolgozni, és minden sportoló biztonságban van. Kiemelt feladatom, hogy a sportolókra figyeljünk, egészségügyileg biztonságban legyenek, hogy ha itt sportol valaki, akkor – az élsport és az utánpótlásképzés kapcsán is – azt tudjuk mondani, hogy van hova fordulni – fogalmazott Szabó Tünde.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.