Amerikai identitás újragondolva

2019, május 31 - 13:55
A Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete ad otthont május 31. és június 1. között az Amerikanisták Magyarországi Társasága 2019-es konferenciájának. A rendezvényre a hazai mintegy 100 amerikanista mellett az Amerikai Egyesült Államokból is népes delegáció érkezett.

A kétnapos tanácskozás az amerikai identitások sokszínűségét és változását térképezi fel előadások és szekcióülések keretében. Az eseményen az amerikanista szakemberek, egyetemi oktatók mellett PhD-hallgatók is részt vesznek.

– A Debreceni Egyetemen évente több mint száz új hallgató kezdi tanulmányát anglisztika és amerikanisztika szakon alap-, mester, tanár- valamint PhD-képzés keretében, ami jól mutatja, hogy ez a terület folyamatosan őrzi népszerűségét a diákok körében – fogalmazott köszöntőjében Csató Péter. Az Angol-Amerikai Intézet Észak-Amerikai Tanszékének vezetője kiemelte: az idén 13. alkalommal megrendezett szakmai tanácskozás jó alkalmat teremt több korosztálynak is az információszerzésre és a kapcsolatépítésre.

-  Az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország között az oktatási cserekapcsolatok is segítik egymás megértését, amelyre a mostani konferencia is kiváló alkalmat teremt. A nemzetközi helyzet bemutatása különösen fontos egy olyan kiemelt jubileum évében, mint az 1989-es rendszerváltás 30. évfordulója, amikor a szabadság eszméjét tanulmányozhatjuk – hangsúlyozta köszöntőjében Emma Nagy, az USA magyarországi kulturális attaséja.

- A 21. században az USA meghatározó tényező a világban, ezért fontos, hogy Magyarországon, így Debrecenben, a Debreceni Egyetemen is segítsük a tőlünk földrajzilag távoli állam és kultúra megismerését, megismertetését egy közös fórum keretében, ahol az azonos területen dolgozók képet kapnak egymás munkájáról és a legfrissebb tudományos eredményekről – mondta Glant Tibor, az Amerikanisták Magyarországi Társaságának elnöke.

A kétnapos eseményen csaknem 70 előadást hallhatnak a résztvevők a Debreceni Egyetem Főépületében.

Sajtóiroda - BZs
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.