Legyünk észnél!

2016, október 17 - 11:43
Ezzel a címmel folytatódik a Science Café, a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozata. A téma ezúttal az agy időskori kapacitása.

Semmit sem lehet elég korán elkezdeni – de sosincs késő valami újat kipróbálni. Ahogy a mondás tartja: öreg ember nem vén ember. És hogy ez mennyire igaz, kiderül az egyetem tudományos ismeretterjesztő előadássorozatának következő találkozóján.


Egy felmérés szerint ugyanis az idősek csaknem egyharmada szívesen tanulna nyugdíjasként.


- Valójában az ismeretszerzés nem lehetőség, hanem inkább szükségszerűség, ha meg akarjuk őrizni a vitalitásunkat. Erre számtalan mód kínálkozik a keresztrejtvénytől kezdve, a kommunikációs alkalmazásokon át a nyelvtanulásig. Az előadás során azt járjuk körbe, miért fontos az agy és a test serkentése időskorban is, mit tehetünk és hogyan. Kitérünk arra is, milyen nyelvtanulási módszer ajánlott leginkább ennek a korosztálynak – mondta az unideb.hu portálnak az előadó Polonyi Tünde, az Általános Pszichológiai Tanszék egyetemi docense.


A Science Café kéthetente, a Debreceni Egyetem falain kívül, szokatlan környezetben - szerda délutánonként a Libri Könyvesboltban - népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.


Az előadás időpontja: 2016. október 19. szerda 17 óra
Helyszíne: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)


Sajtóiroda - BZs

A Science Café korábbi előadásai ide kattintva érhetők el.

 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.