DEbate – vitázz idén is angol nyelven!

2019, június 18 - 13:55
A Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete idén ötödik alkalommal hirdeti meg angol nyelvű, középiskolai diákoknak szóló vitaversenyét, ezúttal az Egyesült Államok Nagykövetségével közösen. Ebben az évben az 1989-es rendszerváltás a verseny témája.

A szervezők háromfős középiskolai csapatok jelentkezését várják, bármely évfolyamról. Jelentkezni 2019. szeptember 20-ig lehet a debate.unideb.hu oldalon a szükséges mezők kitöltésével, valamint az előválogató feladat—az 1989-es események kulturális emlékezetét feldolgozó kreatív projekt—beküldésével a debatedebrecen@gmail.com e-mailcímre.


- A jelentkezések után ősszel szervezzük meg az elődöntőket Debrecen, Pécs, Szeged és Veszprém Amerikai Kuckóiban 24 csapat részvételével, a döntő pedig – eltérően az eddigi debreceni helyszíntől – a tíz legjobb team megmérettetésével most Budapesten lesz decemberben – tájékoztatta a hirek.unideb.hu portált Venkovits Balázs, a Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézet, Észak-Amerikai Tanszékének adjunktusa. A program főszervezője kiemelte: Nem véletlen a témaválasztás, hiszen a rendszerváltás 30. évfordulója a 2019-es év, ugyanakkor a vitaverseny arra is jó alkalmat teremt, hogy a középiskolás korosztály is megismerje a három évtizeddel ezelőtt történteket, olyan mélységben, hogy minderről vitázni is tudjanak, mégpedig angol nyelven. Ez egy komplex megmérettetés lesz – tette hozzá Venkovits Balázs.


A versenyről bővebb információ található a verseny Facebook oldalán: https://www.facebook.com/debateIEAS.


Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.