Junior szoftverfejlesztőket avattak

2016, október 17 - 15:50
A Debreceni Egyetem kilenc informatikus hallgatója a nyári pihenés helyett a tanulást választotta azzal a céllal, hogy egyetemistákból junior fejlesztőkké váljanak őszre a Schönherz Iskolaszövetkezet ingyenes szakmai képzésének segítségével.

A Schönherz Akadémia 15. JAVA EE képzése június végén indult, melyet egy többkörös szakmai és motivációs felmérés előzött meg. A kiválasztott hallgatók elsőként egy nyolchetes elméleti oktatáson vettek részt, ahol több mint egy tucat szakmai téma érintésével mélyítették el tudásukat. Miután az elméleti alapok betonbiztossá váltak egy öthetes gyakorlatorientált, projektmunka következett, mely során vezető fejlesztők irányításával egy turnészervező szórakoztató portált fejlesztettek három csapatban, zárásként pedig egy HR szakember felkészítője segítette őket a verbális kommunikáció erősítésében.

A megszerzett tudásukról, tapasztalataikról az egyetemisták október 13-án este számoltak be az Informatikai Karon egy nyílt előadás keretében.

 

Ahogy a hallgatók prezentációjukban bemutatták, nemcsak szakmai tudásukat, hanem tapasztalataikat is széles körűen bővítették az elmúlt időszakban. Legtöbben a szakmai fejlődés mellett a csapatban történő foglalkozást, az egymásra utaltság megtapasztalását és a hatékony kommunikáció fontosságát emelték ki.

A prezentációk és az oklevelek átvétele után egy kötetlen beszélgetés keretében találkozhattak a debreceni IT szektor képviselői a juniorokkal.

Sajtóiroda - SzL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.