Elismerés a legjobbaknak

2019, július 1 - 13:05
Mestertanár Aranyérem kitüntetésben részesült a Debreceni Egyetem négy oktatója, míg kiemelkedő tudományos munkájáért Pro Scientia Aranyéremmel jutalmazta az intézmény ugyancsak négy hallgatóját az Országos Tudományos Diákköri Tanács.

A Mestertanár Aranyérem kitüntetést azzal a céllal alapította több mint egy évtizede az Országos Tudományos Diákköri Tanács, hogy elismerje a kiemelkedő témavezetői és tudományos diákköri szervezői munkát, a minőségi felsőoktatás érdekében kifejtett tevékenységet.

Idén Mestertanár Aranyérem elismerésben részesült Madai Sándor, az Állam- és Jogtudományi Kar, Hajdu Lajos, a Természettudományi és Technológiai Kar, valamint Kappelmayer János és Tóth Attila, az Általános Orvostudományi Kar oktatója.

A Pro Scientia Aranyérmet az a hallgató nyerheti el, aki tanulmányai során az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújt, és arról pályamunkák, előadások, vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások formájában számot ad. Az Aranyérem tehát nem egy-egy konferencián bemutatott előadást, pályamunkát ismer el, hanem a hallgatói összteljesítmény alapján a kiemelkedő egyéniséget.

A díjat kétévente 45 pályázó kaphatja meg, akik közül ebben az évben négyen a Debreceni Egyetem hallgatói. Idén a Debreceni Egyetemről Pro Scientia Aranyéremben részesült Barna Fédra és Kerezsi Dóra a Gazdaságtudományi Kar, Csók Cintia, a Bölcsészettudományi Kar és Paládi Petra, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar hallgatója.

A Pro Scientia Aranyérmeket és a Mestertanár Aranyérmeket a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferenciát lezáró, a Magyar Tudományos Akadémián 2019 novemberében rendezendő ünnepségen vehetik át a díjazottak.

Sajtóiroda - BZs
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.