Tanévzáró könyvbemutató

2019, július 3 - 13:52
„Új kutatási eredményeink” címmel szervezett könyvbemutatót kedden a tanévben megjelent publikációk ismertetésére a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Nevelés- és Művelődéstudományi Intézete és az MTA Pedagógia Bizottság Nevelésszociológia Albizottsága.

Az eseményen hat kötetet, valamint több, nemzetközi folyóiratban megjelent publikációt ismerhetett meg a közönség.

- A program célja, hogy bemutassa a doktori közösség elmúlt időszakban elért legfontosabb tudományos eredményeit. Ebben a tanévben számos könyv, tanulmánykötet és publikáció megjelenését ünnepelhetjük – mondta el a hirek.unideb.hu portálnak Pusztai Gabriella. A Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet igazgatója kiemelte: rendhagyó, hogy a mostani bemutatón nem csak könyvek, hanem folyóiratcikkek is szerepelnek. Ennek oka, hogy a világ egyik legjelentősebb absztraktokat, bibliográfiai adatokat, citációkat tartalmazó multidiszciplináris adatbázisában, a SCOPUS-ban az intézet oktatóinak és kutatóinak több cikkét is publikálták.

A rendezvény egyik különlegessége a Vincze Tamás szerkesztésében megjelent „Örök magyar professzor üzenete” című kötet volt, amely tíz tanulmányt tartalmazva, két konferencia anyagát bemutatva dolgozza föl Karácsony Sándor pedagógiai tevékenységét, neveléstudományi vizsgálódásait, munkásságát. A kötet egyben arra is vállalkozik, hogy megmutassa, hogyan hatottak Karácsony Sándor eszméi más tudomány képviselőinek munkáira.

A könyvbemutatón emellett a résztvevők betekintést nyerhettek a Gábor Erdei - Erika Juhász - Salih Şahin - Adnan Kan szerzőnégyesnek köszönhetően megszületett, azerbajdzsáni egyetemek kutatási és módszertani eredményeit ismertető „Ways of Promoting Excellence in Higher Education” című kötetbe, valamint több, a Nevelés- és Művelődéstudományi Intézetben folyó felsőoktatás-, sport- és testnevelés-kutatással foglalkozó munkába.


Sajtóiroda- BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.