Megválasztották a KAT elnökét

2019, július 15 - 15:34
Ismét Szöőr Árpád tölti be a Debreceni Egyetem Közalkalmazotti Tanácsának (KAT) elnöki posztját. A Biofizikai és Sejtbiológiai Intézet tanársegédjét a szervezet július 4-ei ülésén választották újra. Megbízatása 5 évre szól.

A Debreceni Egyetem Közalkalmazotti Tanácsának tagjai közül Jobbágyné Nagy Valéria és Szöőr Árpád kapott jelölést a poszt betöltésére. Közülük egyszerű többséggel választották meg a korábbi elnököt, Szöőr Árpádot. A régi-új elnök a következő öt év legfontosabb feladatának tartja az új kollektív szerződés létrehozását a Közalkalmazotti Tanács részvételével, valamint azon dolgozik, hogy közvetlenebb kapcsolat alakuljon ki a KAT és a dolgozók között.

Emellett továbbra is fontos célja a különböző ágazati bérrendezésekből kimaradó, illetve a különösen hátrányos helyzetű közalkalmazotti csoportok hatékony érdekképviselete. A Közalkalmazotti Tanács Titkára Vattai Éva Rita maradt.

A Debreceni Egyetem új összetételű Közalkalmazotti Tanácsának 13 tagját június 12-én titkos szavazással választották meg.  Az előző Közalkalmazotti Tanács mandátuma lejárt, ezért volt szükség a választásra.
Az új KAT július 4-én tartotta alakuló ülését, melynek egyetlen napirendi pontja az elnökválasztás volt.
 

Elindult a KAT új honlapja

A Debreceni Egyetem Közalkalmazotti Tanácsának új honlapján a dolgozók tájékozódhatnak a KAT híreiről, az ülések beszámolóiról, elérhetik a jogszabályokat és közvetlenül, akár anonim módon is kapcsolatba léphetnek a szervezettel.
Az új honlap címe: https://szervezetek.unideb.hu/hu/kat

Sajtóiroda

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.