Megújulnak az egyetemi bejáratok

2019, július 22 - 10:45
A Főépület rendszeres karbantartási programjának részeként megújulnak az egyetem eredeti, fából készült kapui. Elsőként a főbejárat hatalmas ajtóit újítják fel, emiatt most átmenetileg a háromból csak egyetlen kapu üzemel a szökőkút felől.

Az egyenként 75 cm széles, több mint 3 méter magas, 150 kg súlyú ajtószárnyakat szerdán szerelték le és vitték el karbantartásra. A több mint 80 éves nyílászárók helyét most pozdorjalemez takarja.


– A munkálatok során teljesen megújulnak a bejárati ajtók, amelyek esztétikai okok és szerkezeti avultság miatt egyaránt megérettek a javításra – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Törös Attila. Az egyetem Szolgáltatási Műszaki Igazgatóság Műszaki-Beruházási Főosztályának vezetője azt is hozzátette, hogy a bejárati ajtók felújítását az intézmény zavartalan működésének biztosítása érdekében két ütemben végezik és igyekeznek esztétikus takarással is elfedni az ünnepre az ideiglenes lezárást.


Az első ütemben, augusztus 18-ig a két szélső - a nyugati és a keleti, majd augusztus 21-e és szeptember 20-a között a középső főbejárati ajtó újul meg. Mivel a Főépület műemléki védettséget élvez, a felújítási munkák műemlékvédelmi szakértő közreműködésével és irányításával valósulnak meg. A kivitelezési munkákat a GÉSZ-2000 Kft. végzi.


Július 22-én, hétfőn megkezdődik a Főépület nyugati kapuja melletti feljáró és rámpa felújítása is. A munkálatok miatt augusztus 11-ig a bejáratot lezárják, így azt sem személy-, sem teherforgalomra nem lehet majd használni.


Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.