Sanghaji vendégek az egyetemen

2016, október 18 - 12:09
Oktatási, kutatási és kulturális területen fűzné szorosabbra kapcsolatát a Shanghai Polytechnic University és a Debreceni Egyetem. A megállapodást hétfőn írták alá az intézmények vezetői.

- Az oktatók és a hallgatók számára is hasznos együttműködést szeretnénk kialakítani a jövőben a Debreceni Egyetemmel – hangsúlyozta Zou Longfei, a mérnökképzésre specializálódott sanghaji egyetemen rektorhelyettese a hétfői találkozón.

A kínai delegáció tagjai azért látogattak el a Debreceni Egyetemre, hogy megismerjék az intézmény oktatási és kutatási profilját, tájékozódjanak a csereprogramokról.

Az ázsiai vendégeknek Bartha Elek oktatási rektorhelyettes képekben és számokban mutatta be az egyetem történetét, sokszínűségét, gazdag képzési kínálatát. Kiemelte, hogy az intézmény népszerű a külföldi hallgatók körében: 101 ország diákjai választották tanulmányaik helyéül a Debreceni Egyetemet, ez a 30 ezres hallgatói közösség 15 százaléka.

A két intézmény vezetői öt évre szóló memorandumot írtak alá, melyben szándékukat fejezték ki, hogy az egyetemek alaptevékenységéhez kötődő közös programokon túl közelebb hozzák egymáshoz a hallgatókat és oktatókat, ezáltal a két ország kultúráját.


Mindkét fél fontosnak tartja a nemzetközi tapasztalatcserét, ezért reményeik szerint az ázsiai országból egyre több diák érkezik majd Debrecenbe és a magyar hallgatók közül is sokan látogatást tehetnek a sanghaji egyetemen. Célként tűzték ki a közös kutatási tevékenységet, az együtt szervezett tudományos konferenciák, szemináriumok megvalósítását.

A küldöttség tagjait kiemelten érdekelték a Debreceni Egyetem mérnök- és gazdasági képzései. Látogatást tettek többek közt a Műszaki, illetve a Gazdaságtudományi Karon és bepillantást nyertek a Természettudományi és Technológiai Karon folyó munkába.

Sajtóiroda - MM


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.