Régi-új köntösben az Egyetemi Élet

2016, október 18 - 14:34
A forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére a 60 évvel ezelőtti, 1956. október 23-i Néplap egykori címlapjával jelenik meg az Egyetemi Élet legfrissebb száma.

 

Terjedelmes írásban idézi fel a lap a hat évtizede Debrecenben történteket. A forradalom kirobbantásában az akkori Kossuth Lajos Tudományegyetem és az Orvostudományi Egyetem hallgatói is vezető szerepet vállaltak. Mint ahogyan később a megtorlás is az egyetemi ifjúságot érintette elsősorban. Nem véletlen a Főépület előtti emléktábla, amely örök mementó az utókornak, és nem véletlen az egyetemi templom előtt álló emlékoszlop sem. Juhász Tibor cikke kordokumentumokat és kutatásokat felhasználva született.


Olimpikonok bemutatkozásával folytatódott az Olimpiai Akadémia előadás-sorozata, amelynek legutóbb Nagy Orsolya, a Magyar Úszó Szövetség ügyvezető igazgatója és a Debreceni Egyetem két hallgatója: Risztov Éva olimpiai bajnok hosszútávúszó és Papp Márk, olimpiai 13. helyezett hosszútávúszó tartott előadást. A programban legközelebb – október 18-án – „Rió után a Budapest 2024 jegyében” címmel Siklós Erik, a MOB marketing és kommunikációs igazgatója, a magyar csapat sajtóattaséja tart előadást.


„Kint vagyunk a vízből” címmel a Nagyerdő egyik ékességéről, a Víztoronyról is olvashatunk, amely – régi funkcióját feledve – ma már elsősorban programhelyszínként ismert. A következő két hét pop-rock zenei eseményeiről is olvashatnak a zenerajongók. És továbbra is zenénél maradva: a lap ír arról is, hogy a debreceni Nyilas Reni és Ők nevű csapat egyike azon szerencséseknek, akik támogatást nyertek a Cseh Tamás Program induló zenekarokat támogató pályázatán. Idén elkészült első lemezük, a Póráz nélkül, és egyre több helyen bukkannak fel az országban, bemutatva sajátos hangulatú, finom hangszerelésű zenéjüket.


Az Egyetemi Élet legfrissebb száma emellett beszámol a Kutatók éjszakájáról, az egyetemi könyvtár 100 éves születésnapjáról, a sporttudomány oktatásának kérdéseiről, és a Külügyi Börzéről is.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.