Élen a pótfelvételiben is!

2019, augusztus 27 - 11:37
Összesen 607 hallgató nyert felvételt a pótfelvételi eljárásban a Debreceni Egyetemre. Az intézmény ezzel az eredménnyel a legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény lett a jelentkezők körében. A legtöbben a Gazdaságtudományi Karra jutottak be.

A pótfelvételi ponthatárait hétfőn hirdették ki: a mostani eljárásban országosan 6421-en kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben. A legtöbben a Debreceni Egyetemet, a Budapesti Gazdasági Egyetemet és a Pécsi Tudományegyetemet választották. 

A Debreceni Egyetem közkedveltségét mutatja, hogy több mint 800-an jelölték meg az intézményt továbbtanulásuk helyszíneként. A pótfelvételis jelentkezők közül 557-en jártak sikerrel, ez a szám a szolnoki campus létszámával együtt – a Neumann János Egyetem szolnoki Gazdálkodási Kara augusztus elsejével olvadt be a Debreceni Egyetembe – meghaladja a 600-at.

Legnépszerűbb a Gazdaságtudományi Kar volt, ahová 256 jelentkezőből 200 nyert felvételt, a GTK-t az Állam- és Jogtudományi Kar követi 76, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar 59 új hallgatóval. Alapképzésben 357-en, mesterképzésen 54-en, osztatlan képzésben 48-an, felsőoktatási szakképzésben pedig 99-en kezdhetik meg tanulmányaikat szeptembertől a Debreceni Egyetemen.

A Szolnokra felvettekkel együtt 7420-an jutottak be a Debreceni Egyetem magyar nyelvű képzéseire az általános felvételi eljárás során, ami 12 százalékkal haladja meg az előző évi létszámot. Angol nyelvű képzésekre is 10 százalékkal több, 2007 külföldi hallgatót vettek fel. Ehhez hozzáadva a mostani pótfelvételi (607), a korábbi keresztféléves (349) és a doktori képzésre (280) felvettek számát, jóval meghaladja a tízezret az ebben a naptári évben a Debreceni Egyetemre felvételt nyert hallgatók száma.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.