Középpontban a növényvédelem

2016, október 19 - 10:44
Új és veszélyes dísznövény károsítókról, a lakásokban is felbukkanó zöld vándorpoloskáról és a növényorvosok számára alkalmazható védőszerek választékáról is hallhattak előadásokat a 21. Tiszántúli Növényvédelmi Fórum résztvevői.

Százhúsz szakember látogatott el október 19-én a DAB Székházba, hogy megvitassák a növényvédelmi szakma aktuális kérdéseit: a konferencián elhangzott, hogy generációváltás előtt áll a növényorvosi szakma.

Komlósi István, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának dékánja felhívta a figyelmet arra, hogy hiába a magyarországi a legszervezettebb növényorvosi kamara háromezer taggal, az utóbbi időben mégis hiányszakmává vált a terület. Szerencsére a kar növényorvosi képzése és a pálya iránt egyre fokozottabb az érdeklődés.
 


A Tiszántúli Növényvédelmi Fórumon hatodik alkalommal adták át a „Gulyás Antal emlékérem a növényvédelemért” kitüntetést, melyet 2016-ban Dienes Gyula növényorvos, a Hajdú-Bihar Megyei Növény- és Talajvédelmi Állomás ny. igazgatója vehetett át a növénykórtan és a növényvédelmi hatósági munka, igazgatás, valamint az oktatás területein végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként.

Kövics György főszervező, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Növényvédelmi Intézetének vezetője ünnepi beszédében emlékeztetett arra, hogy a díjazott a Debreceni Agrártudományi Egyetemen vörös diplomával fejezte be tanulmányait, vagyis alap-, közép- és felsőfokú tanulmányait is végig kitűnő eredménnyel végezte.

Sajtóiroda - SzL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.