Canada(ka)land

2019, szeptember 11 - 12:51
Kétszer is színpadra lépett a Halmi Gábor által rendezett Übü FC című produkcióval a kanadai Saint John városában (New Brunswick tartomány) a Debreceni Egyetemi Színház Vígkarma Társulata augusztus 26. és szeptember 1. közötti turnéja során.

A 12 fős debreceni küldöttség Magyarországot képviselte az International Amateur Theatre Association/Association Internationale du Théâtre Amateur (IATA/AITA) által szervezett világtalálkozón.

A meghívás előzménye több sikeres hazai és nemzetközi fellépés volt az Übü FC-vel, különböző diák- és amatőr színházi találkozókon.

- Az előadás Kijevbe is elutazott a Joy-Festre, ahol az UNESCO által alapított IATA/AITA, a diák- és amatőr nem hivatásos színjátszókat tömörítő világszervezet egyik vezetőségi tagja, a walesi Aled Rhys-Jones is látta a produkciót, ami elnyerte a tetszését. Ezt követően az AITA válogatóbizottsága a magyar szövetséggel teljes egyetértésben úgy döntött, hogy a Vígkarma előadása képviselje Magyarországot Kanadában – avatott be a részletekbe Lakó Zsigmond, a társulat direktora.

Az előadások két helyszínen, az Imperial nevű színház nagyszínpadán, és egy kisebb, de tökéletes színházi infrastruktúrával rendelkező stúdiószínpadon zajlottak. A magyar csapat mind a két alkalommal a nagyszínpadon lépett fel angol nyelven előadva a darabot, amelyet hosszú tapssal jutalmazott a közönség.

- A Debrecenben zajló hivatalos drámaképzések sikerességét mi sem mutatja jobban, mint hogy a színjátszó csapatból hárman az Ady Endre Gimnázium dráma tagozatának volt növendékei, négyen pedig a Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézetének angol nyelvű drámaképzéséhez kötődnek. Ők egészültek ki a DESz-iskolájában nevelkedett tehetségekkel – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Lakó Zsigmond.

A fellépések mellett természetesen kikapcsolódásra is jutott idő. A Kanadában töltött hét nap alatt buszos idegenvezetéssel ismerkedhettek Saint John környékével, természeti adottságaival.

Sajtóiroda – BZs/Lakó Zsigmond


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.