Kínai kapcsolat

2019, szeptember 13 - 10:54
Együttműködést igazoló plakettet kapott a Kínai (Fujian) - Magyar Gazdasági és Kereskedelmi Konferencián a Debreceni Egyetem. A tábla szerint a DE a Fujian Chuanzheng Communications College kínai intézménnyel működik együtt.

Az ország délkeleti partjainál fekvő tartományt, az ősi selyemút kiindulópontját csütörtökön a fővárosban, a Kínai (Fujian) - Magyar Gazdasági és Kereskedelmi Konferencián mutatták be az érdeklődőknek. Fujian tartomány Kína egyik leginkább növekvő, versenyképes tartománya, fő üzleti mutatói meghaladják az országos értékeket, 8,3%-os GPD-növekedésével első a tartományok között.

A Debreceni Egyetem első hazai felsőoktatási intézményként csatlakozott a kínai Egy övezet, egy út kezdeményezéshez, júniusban stratégiai megállapodást kötött a kínai érdekeltségű Morgan Star Group a kínai diákok számának növeléséről, oktatásról, kutatásról és gazdaságfejlesztésről. Ehhez kapcsolódva indult most el az együttműködés a Fujian Chuanzheng Communications College és a Debreceni Egyetem között.


A biotechnológia, az orvostudomány, az elektronika, a gépgyártás, a járműipar, valamint az ezekhez kapcsolódó oktatási és kutatási területeken tervez együttműködést a Debreceni Egyetem és Kína egyik legdinamikusabban fejlődő része, Fujian.

Sajtóiroda - TPL
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.