MÜZLI - újra profiktól tanulhatnak

2019, szeptember 19 - 09:18
A most induló félévben is a hazai és nemzetközi üzleti élet kiválóságai segítik a Debreceni Egyetem hallgatóit a legkorszerűbb gyakorlati tudás megszerzésében. A Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet 4 kurzust indít, az első előadást Ascsillán Endre, a GE Magyarország alelnöke tartotta.

A Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézetének (MÜZLI) kurzusai a vállalkozási és menedzsment ismeretek oktatása mellett szaktól függetlenül minden hallgatónak betekintést engednek a jelen és a jövő üzleti és technológiai trendjeibe, a versenyképes vállalatok működésébe, valamint - hidat képezve az akadémiai és az üzleti szféra között - személyre szabott tanácsokkal segítik a fiatalokat a karrierválasztásban.


Mindezt olyan elismert, az ipari-üzleti élet területén több éves, évtizedes vezetői gyakorlattal és nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek teszik, mint Ascsillán Endre, a GE Magyarország alelnöke, Joerg Bauer, a Tungsram Csoport elnök-vezérigazgatója, Lencsés Gergő, a GE Power globális értéklánc vezetője, Ferik Attila, a GE Healthcare szoftverfejlesztési igazgatója, Dezső Attila, a Kúria közbeszerzési jogelemző csoportjának tagja, valamint Szabó Gergely, a MET Magyarország Zrt. vezérigazgatója.


- A vállalkozói szemlélethez rendkívül fontos, hogy merjenek a dolgok mögé nézni, mindent világítsanak meg különböző nézőpontokból! Elengedhetetlen tényező még a tisztelet, valamint a bizalom és a megbízhatóság – hívta fel a hallgatóság figyelmét az Én, a vállalkozó? című kurzus idei első előadásán Ascsillán Endre.


A GE Magyarország alelnöke, aki a MÜZLI vezetője és mesteroktatója, saját élettapasztalatait megosztva világított rá az üzleti folyamatokra, a vállalkozóvá válás lépcsőire, a sikeres problémakezelés módszereire. Interaktív módon, a többek között informatikus, közgazdász, gyógyszerész és biológus hallgatókat bevonva elemezte a kihívásokat a családi vállalkozásoktól egészen a multinacionális nagyvállalatok rendszeréig. Vázolta a vállalkozói attitűd legmeghatározóbb jellemzőit és felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy a MÜZLI vállalkozásmenedzsmentben és startup indításában is támogatást nyújthat számukra.


A vállalkozói szemlélet ösztönzését, illetve a kockázat- és felelősségvállalás kultúrájának meghonosítását célzó Én, a vállalkozó? című kurzus mellett további 3 előadássorozatot tervez a 2019/20-as tanév első félévére a Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet: innováció- és vállalkozás-menedzsment, globális értékláncok gyakorlata, valamint nagyvállalati szoftverfejlesztés témakörében. A következő előadást szeptember 26-án, csütörtökön Ferik Attila, a GE Healthcare magyarországi szoftverfejlesztő központjának igazgatója tartja, aki csaknem 400 programozó és szoftvermérnök vezetője. A mesterséges intelligencia orvosi felhasználásának fejlesztése mellett az általa vezetett csapat készítette például a Téli Olimpiai Játékok sportorvosi analitikai rendszerét is.


Az intézet a hallgatók mellett ebben a félévben már az egyetem teljes közössége számára is tervez nyílt előadásokat, ahol a nemzetközi és hazai üzleti élet kiemelt szereplői ismertetik majd szakmai életútjukat, vállalkozói pályafutásukat. 

 

Sajtóiroda - TH

 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.