Rejtélyek éjszakája

2019, szeptember 30 - 13:31
Minden titokra fény derült a Debreceni Egyetemen és campusain, pénteken, a Kutatók Éjszakáján, Több mint 150 különleges program várta a tudomány iránt érdeklődő látogatókat Debrecenben, Nyíregyházán, Szolnokon és Hajdúböszörményben.


A rendezvényen idén is helyet kaptak a már megszokott, változatlan népszerűségnek örvendő programok –a szuperszámítógép megismerése, kalandozások a virtuális világban, utazás a koponyák körül, vagy akár a jövő egészségügyi technológiái–, amelyekre szinte már a meghirdetés pillanatában be is telt a regisztrációs felület. Több tudományterületet is felölelt a szabaduló-szobák kínálata, ahol tudományos műveltségük segítségével találhatták meg a menekülés útját a résztvevők. A Természettudományi és Technológiai Kar kínálatából most sem maradhattak ki a látványos kémiai kísérletek, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar jóvoltából pedig a Böszörményi úti campuson pedig még azt a különleges kenyeret is meg lehetett kóstolni, amit – szigorúan tudományos alapon – saját maguk süthettek a vendégek.

– A Debreceni Egyetemen egész évben folyamatosan történnek érdekes dolgok, de csak egyetlen éjszaka az, amikor mindezt a nagyközönség elé tudjuk tárni, közérthetően, könnyedén bemutatva akár a legsúlyosabb tudományterületeket is – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Csernoch László. Az egyetem tudományos rektorhelyettese kiemelte: öröm volt látni, hogy a középiskolás korosztály is eljött az intézménybe, hiszen elsősorban a fiatalokat szeretnénk meggyőzni arról, hogy érdemes a tudományos pályát választani.

A Kutatók Éjszakáján az egész egyetem megmozdult: az intézmény négy városban (Debrecen, Nyíregyháza, Szolnok, Hajdúböszörmény) lévő campusai mellett a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban, az Atommagkutató Intézetben és az Agóra Tudományos Élményközpontban is várták a látogatókat, akiknek csaknem kétszáz önkéntes segített eligazodni a programkavalkádban.

Sajtóiroda - BZs
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.