Kultúráról higiénikusan

2019, október 17 - 15:44
Idén első alkalommal a Debreceni Egyetem ad otthont „A kultúra higiéniája" című konferenciának, amelyet közösen rendez a Tolsztoj Társaság a Magyar-orosz Együttműködésért Egyesület és az egyetem Orosz Központja október 17-18-án az intézmény.

A 2012 óra folyamatosan megrendezett orosz nyelvű kulturológiai konferenciának eddig olyan nagynevű intézmények adtak helyet, mint a Szentpétervári Állami Egyetem, a Moszkvai Állami Szociális Egyetem, vagy az Orosz Tudományos Akadémia Művészettörténeti Intézete.


A találkozó helyszíne – évente váltakozva – Magyarország és Oroszország. Hazánkban eddig a budapesti Orosz Kulturális Központ vállalta a házigazda szerepét, első alkalom, hogy vidéki helyszínt választottak a szervezők.


Az eddigi konferenciák anyagából kétnyelvű, orosz-angol, illetve orosz-magyar kötetek jelentek meg.


- A konferenciák résztvevőinek egy szűkebb csoportjából álló kutatógárda olyan, a kultúra higiéniája diszciplínáját bemutató kollektív monográfiát hozott létre, amely tankönyvként is szolgál majd a Moszkvai Állami Szociális Egyetemen alternatív tárgyként hamarosan bevezetendő „A kultúra higiéniája" tantárgyhoz – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Goretity József, az egyetem Bölcsészettudományi Kar Orosz Központjának igazgatója, aki Szűcs Olgával, a Szlavisztikai Intézet oktatójával együtt szerepel az orosz nyelvű kötet szerzői között.


Az idei, tizedik konferencia központi témája a kultúra helye és szerepe a digitalizált világban, amelyről a korábbi évekhez hasonlóan a legjelentősebb, kulturológiával foglalkozó egyetemek és kutatóintézetek neves szakemberei tartanak előadásokat.


Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.