Tények és tévhitek az öngyógyításban

2019, november 7 - 11:57
Az antibiotikumok indokolt használatáról, a hamis gyógyszerek veszélyeiről és az étrendkiegészítőkről is szó lesz a Szenior Egyetem november 8-ai, pénteki rendezvényén. Kovácsné Bácskay Ildikó, a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának oktatási dékánhelyettese tart előadást.

Orvostudományi témával folytatódik a Debreceni Egyetem élethosszig tartó tanulást támogató speciális képzési programja. Kovácsné Bácskay Ildikó habilitált egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának oktatási dékánhelyettese, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság továbbképzési titkára Tények és tévhitek az öngyógyításban című előadásával segít eligazodni a gyógyszerek, antibiotikumok és étrendkiegészítők világában.

- A gyógyszerésztudományi szakemberek számára fontos cél, hogy a lakosság megfelelő tudással rendelkezzen a gyógyszerek – többek között az antibiotikumok – megfelelő és indokolt használatáról, a szintetikus készítményekről, a gyógyszerhamisítás jelentette veszélyről, a biztonságos gyógyszervásárlásról, illetve az étrendkiegészítőkről – sorolta Kovácsné Bácskay Ildikó.

A Tények és tévhitek az öngyógyításban című előadás november 8-án, pénteken 16 órakor kezdődik az Élettudományi épület F015-F016-os nagyelőadójában. A programra előzetes jelentkezés szükséges, amely történhet személyesen, postai vagy elektronikus úton regisztrációs űrlap kitöltésével.

Hazánk egyik legnagyobb felsőoktatási intézményeként és a régió első számú tudásbázisaként a Debreceni Egyetem fontos célkitűzése, hogy támogassa az élethosszig tartó tanulást. A Szenior Egyetem keretében az idősebb korosztály számára tartott előadások az új ismeretek átadása mellett a mentális állapot megőrzését és a társasági életet is szolgálják.

A Szenior Egyetem „A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében” című, EFOP-3.4.3-16-2016-00021 azonosítószámú projekt keretében valósul meg.

Sajtóiroda - TPL
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.