Keresztfélévben is DE

2019, november 8 - 12:29
Új mester -, és most először egy alapszakot is hirdet 2020 februárjától a Debreceni Egyetem. November 15-ig az intézmény nyolc kara várja a jelentkezőket állami ösztöndíjas és önköltséges képzéseire, akár angol nyelven is.

Egy hetük maradt a végzős hallgatóknak, vagy a már diplomával rendelkezőknek arra, hogy eldöntsék, melyik mesterképzésen szeretnének továbbtanulni. A Debreceni Egyetem 35 képzést indít a keresztfélévben agrár-, bölcsészet- és gazdaságtudományi, valamint informatikai, műszaki, társadalom- és természettudományi területeken. A mesterképzések között újdonság a Gazdaságtudományi Kar marketing szakja, és idén először egy alapszak is szerepel az intézmény kínálatában, az Egészségügyi Kar szociális munka képzése.

A legtöbb képzést a Természettudományi és Technológiai Kar, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar hirdeti, utóbbi több szakot angol nyelven, sőt már a Szolnok Campuson is elérhetővé tesz. 

Az intézményben induló képzések listája ide kattintva elérhető.

A jövő februárjában induló képzésekre azok jelentkezhetnek, akik rendelkeznek a szükséges közép-, illetve felsőfokú végzettséggel, vagy 2020 januárjában szerzik meg azt. A hallgatók az eljárás szabályzata szerint összesen legfeljebb hat helyet jelölhetnek meg, hármat díjmentesen. Jelentkezésüket kizárólag e-felvételin keresztül nyújthatják be november 15-én, pénteken éjfélig, a hitelesítés határideje november 20-a. A jelentkezéshez csatolni kell valamennyi, a benyújtáskor már rendelkezésre álló dokumentummásolatot, ami a sikeres jelentkezéshez szükséges, a hiányzó okiratok pedig legkésőbb 2020. január 9-ig pótolhatók.

A keresztféléves felsőoktatási eljárás ponthatárait várhatóan 2020. január 23-án hozzák nyilvánosságra.

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.