Duális Fórum a GTK-n

2019, november 12 - 10:50
Hét mesterképzését duális formában is elindítja a keresztfélévben a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A lehetőségekről, a tapasztalatokról és a jelentkezés módjáról tartottak előadást hétfőn a Böszörményi úti campuson.

Elindult a visszaszámlálás, hiszen november 15-én éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények 2020 februárjában induló állami ösztöndíjas, vagy önköltséges képzéseire. A Debreceni Egyetemen 35 szak közül válogathatnak azok, akik rendelkeznek a szükséges közép-, illetve felsőfokú végzettséggel, vagy januárban szerzik meg azt.

Újdonság a Gazdaságtudományi Kar marketing mesterszakja, amelyre ráadásul hat további képzéssel együtt duális formában is lehet jelentkezni.

- Jelenleg 33 hallgatónk tanul duális képzési formában a Gazdaságtudományi Karon, közülük 13-an kaptak diplomát januárban. Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai miatt döntöttünk úgy, hogy az eddig elérhető ellátásilánc menedzsment, vezetés-szervezés, számvitel, vállalkozásfejlesztés, valamint a vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakok mellett az új marketing, illetve az igen népszerű nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterképzéseinket is elindítjuk duális formában – hangsúlyozta Fenyves Veronika, a DE GTK oktatási dékánhelyettese a témában tartott fórumon.

A rendezvényen elhangzott, hogy a kar több mint 40 partnervállalattal közösen várja a jelentkezőket, akik a képzés végén nemcsak egy piacképes diplomával, hanem egy kétéves szakmai gyakorlattal, vagy akár azonnali munkalehetőséggel is gazdagodhatnak. 

- A Debreceni Egyetem vállalati partnerekét egy éve veszünk részt a duális képzésben, és eddig nagyon jó tapasztalatokat szereztünk. Minden szakterületre igyekeztünk gyakornokot felvenni a műszaki részlegtől a gyártásig, így jelenleg négy hallgatónak nyújtunk gyakorlati helyet. A diákok konkrét feladatokat látnak el, így hatékonyan segítik a napi munkát, ők pedig valós szakmai tudásra tesznek szert, ami a szakemberutánpótlás szempontjából számunkra rendkívül előnyős – hívta fel a figyelmet Eisler Kornél, a Neopack Hungary Ktf. pénügyi és adminisztrációs vezetője.

A csütörtöki fórumon a vállalati és hallgatói tapasztalatokon túl a képzés sajátosságairól, valamint a jelentkezés módjáról, feltételeiről is hasznos információkat kaphattak az érdeklődők. A rendezvényt a „Duális képzések fejlesztése a Debreceni Egyetemen (DDE)” című EFOP-3.5.1-16-2017-00007 számú pályázat keretében szervezték. 


Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.