Akikre büszkék lehetünk

2019, november 19 - 15:29
A Debreceni Egyetem 102 hallgatója részesül a 2019/2020-as tanévben nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban. A legtöbben – tizenhatan – a Bölcsészettudományi Kar (BTK) diákjai, akik oklevelüket kedden vehették át a kar tanácstermében rendezett ünnepségen.

A nemzeti felsőoktatási – korábbi nevén köztársasági – ösztöndíjra az intézmény államilag támogatott, illetve költségtérítéses alap-, mester- valamint osztatlan képzésében résztvevő hallgatók pályázhattak. A támogatás elnyeréséhez a magas tanulmányi átlag mellett előnyt jelentett a nyelvvizsga megléte, a tudományos-, vagy közéleti szereplés, publikációk megjelentetése, valamint tanulmányi versenyen való sikeres megmérettetés.

– Az, hogy a Debreceni Egyetem karai közül a legmagasabb számban – 16-an – a BTK hallgatói nyerték el az ösztöndíjat, mutatja, hogy milyen magas szintű és sokoldalú a képzésünk – mondta az ünnepségen Takács Levente.

A Bölcsészettudományi Kar oktatási dékánhelyettese kiemelte: A nyerteseket csaknem 40 jelentkező közül választották ki, akiknek mintegy fele érdemelt ki helyezést, vagy különdíjat a tavasszal rendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencián. Az pedig külön öröm, hogy a kar „sláger” szakjai – a magyar, történelem és angol – mellett pszichológus, nyelvész, fordító, tolmács és neveléstudományi képzésben résztvevő diákok is sikerrel szerepeltek a pályázaton – tette hozzá Takács Levente.

A Természettudományi és Technológiai Karon tizenöt hallgató részesült az elismerésben. Ők november 15-én, pénteken vették át az ösztöndíjról szóló oklevelet Kun Ferenc dékántól és Kozma Gábor oktatási dékánhelyettestől.

A Debreceni Egyetem valamennyi, 14 karának 102 nyertes hallgatója 10 hónapon át havi 40 ezer forintos juttatásban részesül a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjnak köszönhetően.


A kitüntetett hallgatók listája elérhető az egyetem weboldalán: https://unideb.hu/hu/nemzeti-felsooktatasi-osztondijas-hallgatok-20192020-tanevben


Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.