Mikrobiológiai szakmai elismerés

2016, október 24 - 14:54
Manninger Rezső Emlékérmet kapott a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Biomérnöki Tanszékének vezetője, Karaffa Levente.

A Magyar Mikrobiológiai Társaság 1974-ben alapította a Manninger Rezső Emlékérmet. A díjat a társaság vezetősége azoknak a kiemelkedő, nemzetközileg elismert tudományos munkássággal rendelkező tagoknak ítéli oda, akik aktívan részt vesznek a társaság életében.

Az elismerést a Magyar Mikrobiológiai Társaság október 19-21 között Keszthelyen tartott Nagygyűlésén vette át Karaffa Levente, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Biomérnöki Tanszékének vezetője, aki Fonalasgombák laktózlebontásának biológiája és biotechnológiája címmel tartott előadásában mutatta be kutatási területét. 

Nem ez az első alkalom, hogy a társaság debreceni kutató tevékenységét díjazza, tavaly Pócsi István egyetemi tanár, a Természettudományi és Technológiai Kar Biotechnológiai és Mikrobiológiai Tanszékének vezetője kapta az elismerést.

Sajtóiroda - TPL
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.