Adventi hangulatban

2019, december 3 - 14:24
A Debreceni Egyetemen is egyre több jel mutatja: megkezdődött az ünnepi várakozás időszaka. Díszítik a hatalmas fenyőt a Díszudvaron, a Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet hallgatói könyvekből emeltek „karácsonyfát”, a Néprajzi Tanszék pedig a Hagyományok Hetével kezdte az ünneplést.

A jeles napokhoz kapcsolódó tudományos programmal készülnek az ünnepre a Bölcsészettudományi Kar Néprajzi Tanszékének hallgatói. Idén december 3-4-én műhelykonferenciával, hallgatói-oktatói előadásokkal, filmvetítéssel várják a népi hagyományok iránt érdeklődőket.

– A néprajz egyben alkotást is jelent, azoknak, akik itt oktatnak, akik itt végzik tanulmányaikat, fontos, hogy a különböző népi mesterségek titkait másokkal is megismertessék – fogalmazott a rendezvény megnyitóján Bartha Elek.

Az egyetem oktatási rektorhelyettese, a Néprajzi Tanszék korábbi vezetője hangsúlyozta: A Hagyományok Hetének programjai  azt a célt szolgálják, hogy bemutassák a néprajzi ismeretek gyakorlati hasznosítási lehetőségeit, a szakterület tudományos eredményeit.

A program szerdán „Diploma után” címmel kötetlen beszélgetéssel folytatódik, ahol az egykori hallgatók számolnak be azokról a lehetőségekről, amelyek néprajzi diplomával elérhetők a pályakezdő etnográfusok számára. A rendezvénysorozat elsősavatóval zárul a Néprajzi Tanszéken.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.