Zöld út a járműipari fejlesztéseknek

2019, december 9 - 10:50
Megkezdődhet a Debreceni Egyetem járműipari képzéseihez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések előkészítése. A program keretében megújul a Műszaki, illetve a Természettudományi és Technológiai Kar épülete, valamint egy új járműipari laboratóriumot is kialakítanak.

Összesen mintegy 35 milliárd forinttal támogatja a kormány a debreceni járműipari beruházásokkal összefüggő oktatásfejlesztést. A Palkovics László innovációs és technológiai miniszter által nyáron bejelentett program előkészítéséről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny december 5-ei számában jelent meg.

Az oktatásfejlesztési csomag részeként átfogó korszerűsítések kezdődnek a Debreceni Egyetem járműképzéshez kapcsolódó intézményi egységeiben: modernizálják és új szárnnyal bővítik a Műszaki Kar Ótemető utcai épületét, felújítják a Természettudományi és Technológiai Kar Kémia épületét, valamint egy komplex járműipari oktató és kutató laboratóriumot alakítanak ki.

A tervezési program, költség- és időkalkuláció, valamint a beruházási program elkészítésére, a tervpályázat lebonyolítására, településrendezési eszközök elkészítésére, jóváhagyására terv és engedélyezési dokumentáció készítésére, az engedélyeztetés lefolytatására és a kivitelezési dokumentáció előkészítésére összesen 750 millió forint forrást biztosít a kormány.

Az infrastrukturális beruházások mellett a képzésekhez szükséges humánerőforrás és szervezet fejlesztésére 2021 és 2024 között évente 200 millió forint támogatást is nyújt az állam.

Az előkészítési fázisokat legkésőbb 2020. december 31-ig kell megvalósítania a Debreceni Egyetemnek.

Sajtóiroda - TPL

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.