Az MTA új doktorait köszöntötték

2019, december 10 - 13:57
Kiemelkedő tudományos kutatói munkásságukért 73-an, köztük a Debreceni Egyetem öt oktatója vehette át az MTA doktora cím megszerzését tanúsító oklevelet december 5-én a Magyar Tudományos Akadémia Székházának Dísztermében.

- Az MTA doktora cím független, országosan egységes, magasan kvalifikált szakértők által végzett, nemzetközi követelményeket integráló minőségbiztosítást nyújt. Jelentőségének és presztízsének erősítése az akadémia fontos feladata – idézte az MTA rendkívüli közgyűlése által elfogadott új küldetést Lovász László, az akadémia elnöke. Mint mondta, az MTA 73 új doktorával az akadémia tovább erősödött.


Kovács L. Gábor akadémikus, az MTA Doktori Tanácsa elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyar Tudományos Akadémia egyik legfontosabb közfeladata a tudományos minősítés rendszerének működtetése.


A Debreceni Egyetem oktatói-kutató közül
Bugár M. István (BTK)
Deák Balázs (TTK)
Kalmár Ferenc (MK)
Pecsenye Katalin (TTK)
Varga Zoltán (ÁOK)
vehette át az akadémia doktora címet igazoló oklevelet.


A Debreceni Egyetemen így 117-re emelkedett az MTA doktori címmel rendelkező teljes munkaidőben foglalkoztatott oktatók száma.


Forrás: mta.hu
Fotó: mta.hu / Szigeti Tamás
Sajtóiroda – BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.