Küzdelem az agydaganatok ellen

2016, október 25 - 12:00
A központi idegrendszer rosszindulatú daganatos megbetegedéséről és a neuro-onkológia legújabb módszereiről lesz szó a Science Café soron következő összejövetelén.

Hová tart az orvostudomány? Mi várható a jövőben? Mitől függ a betegek túlélése? Egyáltalán miből áll a betegek terápiája? Mi állhat a terápiás sikertelenség hátterében? A Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozatának november 2-ai rendezvényén többek között ezekre a kérdésekre adja meg a lehetséges válaszokat Küzdelem az agydaganatok ellen című előadásában Virga József, a Debreceni Egyetem Idegsebészeti Klinikáján működő Neuro-onkológiai Laboratórium kutatócsapatának tagja.


A központi idegrendszer rosszindulatú daganatos betegségei nem csupán a betegnek és családjának, de a kezelő orvosoknak, az egészségügyi rendszernek és a társadalomnak is egyaránt kihívást jelentenek. Bár az elmúlt években-évtizedekben az onkoterápia sokat fejlődött, valamint jelentősen javultak a betegek kilátásai, a legrosszabb indulatú agydaganatok ma is szerény túlélési statisztikával rendelkeznek. A témához kapcsolódó kutatásokat a Klekner Álmos vezette csoport vizsgálja az egyetemen.


Időpont: 2016. november 2. szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)


Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.