Könyvpatika – segítség vény nélkül

2020, január 20 - 11:35
A jövőben segítő könyvekből összeállított könyvtári polc kínálatából válogathatnak, valamint a kötetek tematikájához kapcsolódó előadásokon vehetnek részt a Debreceni Egyetem hallgatói az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK) új kezdeményezésének köszönhetően.

A lelki támaszt nyújtó könyvekből összeállított válogatást pénteken sajtótájékoztató keretében mutatták be a programban részt vevő szervezetek az Élettudományi Könyvtárban.

– A 21. században egyre több változást tapasztalhatunk és a DEENK számára fontos, hogy ezekre a változásokra naprakészen reagáljunk – fogalmazott bevezetőjében Karácsony Gyöngyi. A könyvtár főigazgatója hangsúlyozta: A nemzetközi példa alapján a Debreceni Egyetemen most megvalósuló „könyvek receptre” programja a mentális gondokkal küzdőknek ajánl lelki segítséget.

Nem volt véletlen a helyszínválasztás, hiszen az Élettudományi Központ elsősorban az itt tanuló orvostanhallgatók székhelye.

- A medikusok rengeteg kihívással szembesülnek a képzés során, hiszen viszonylag rövid idő alatt hatalmas tudásanyagot kell elsajátítaniuk, emellett találkoznak a halállal, a betegségekkel, ami komoly lelki megterhelést, kihívást jelent. A nyugalmat sokan már évszázadok óta a könyvek segítségével találják meg, és ez nem változott az eltelt évek során – emelte ki Németh Norbert, az Általános Orvostudományi Kar oktatási dékánhelyettese.

A bárki számára szabadon elérhető kötetek tematikájához kapcsolódóan havonta kerekasztal beszélgetéseket is szervez majd a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete.

A könyvek kiválasztásában a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ munkatársai nyújtanak segítséget, akik – gondolván az itt tanuló több ezer külföldi diákra – a magyar nyelvű kiadványok mellett angol nyelvű köteteket is választanak a Könyvpatika polcaira.

Sajtóiroda – BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.