Német kapcsolat

2020, január 21 - 09:27
Még szorosabbra fűzné évek óta jól működő kapcsolatát a Debreceni Egyetemmel a budapesti Goethe Intézet új vezetője – hangzott el hétfőn, Evelin Hust bemutatkozó látogatásán. Az igazgatót Bartha Elek rektorhelyettes és Keményfi Róbert dékán fogadta.

Evelin Hust tavaly szeptember óta irányítja a magyarországi Goethe Intézetet, amely a Német Szövetségi Köztársaság világszerte tevékeny kulturális szervezetének hazai képviselete.

Az igazgatót Bartha Elek oktatási rektorhelyettes és Keményfi Róbert, a Bölcsészettudományi Kar dékánja, valamint Horváth Andrea, a kar Germanisztikai Intézetének intézetigazgató-helyettese fogadta hétfőn.

Az oktatási rektorhelyettes tájékoztatást adott az egyetem nemzetközi kapcsolatairól, a német nyelvterület tudományos és felsőoktatási intézményeivel jelenleg folyó együttműködésekről, a kapcsolatok bővítésének további lehetőségeiről.

A Debreceni Német Kulturális Fórum a Goethe Intézet hivatalos partnere, kulturális tárasága. Ennek részeként többek között nyelvvizsgaközpontot működtet a Debreceni Egyetemen és kulturális programok megvalósítását támogatja. A német nyelv további népszerűsítése érdekében a Goethe Intézet rendszeres továbbképzéseket szervez a némettanárok számára, melyben az egyetem is partnerséget vállal.

Sajtóiroda - TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.