Keresztféléves felvételi: dobogós a DE

2020, január 24 - 10:56
Megjelentek a keresztféléves felvételi ponthatárai a felvi.hu oldalon: a Debreceni Egyetemre 359 jelentkező jutott be. A legtöbb hallgatót a GTK vette fel (131), ezt követi a MK (80), valamint a MÉK (75).

A Debreceni Egyetemre 547-en jelentkeztek, közülük 463-an első helyen jelölték meg. Legtöbben a Gazdaságtudományi Kart (170), a Műszaki Kart (101), valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kart (85) választották, a szakok közül műszaki menedzser mesterképzésre első helyen 46-an, vezetés és szervezés mesterképzésre 36-an, növényorvosi mesterképzésre pedig 34-en jelentkeztek. A felvett hallgatók számát tekintve a GTK vezeti a listát (131), amelyet a MK (80) és a MÉK (75) követ.

Országosan a 2020. évi keresztféléves felvételi eljárásban felsőoktatási szakképzésre 116, alapképzésre 898, mesterképzésre pedig 3602 jelentkezőt vettek fel. A legtöbben (1025) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre jutottak be, ezt követi a Szent István Egyetem 384 és a Debreceni Egyetem 359 felvett jelentkezővel.

A legnépszerűbbek a műszaki és a gazdaságtudományi mesterképzések voltak: ezekre mintegy 1300, illetve 1100 hallgató nyert felvételt.

A felvételizők az E-felvételiben ellenőrizhetik pontszámaikat és az általuk megjelölt szakok ponthatárait. Akik megadták a mobiltelefonszámukat, eredményükről SMS-ben is értesítést kapnak.


Az Oktatási Hivatal előreláthatóan 2020. január 25-ig közzéteszi besorolási döntését, amelyből kiderül, hogy egy felvételiző az általa megjelölt és rangsorolt képzések közül melyiken érte el a bejutáshoz szükséges ponthatárt. Minden jelentkező csak egy helyre nyerhet felvételt.

Sajtóiroda - BZs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.