Nagyköveti látogatás az egyetemen

2020, február 13 - 15:23
Az oktatás és gazdaság területéhez kapcsolódó együttműködési lehetőségekről egyeztetett Izrael magyarországi nagykövete, Yacov Hadas-Handelsman bemutatkozó látogatásán. A diplomatát Bartha Elek oktatási rektorhelyettes fogadta.

A Debreceni Egyetemet is felkereste első vidéki útján Izrael magyarországi nagykövete. Yacov Hadas-Handelsman elmondta: diplomataként fontos, hogy megismerje az országot és meghatározó városait.

-  A Debreceni Egyetemen 160 izraeli hallgató tanul, többségünk az orvosképzésben vesz részt, emellett Debrecen egy dinamikusan fejlődő, gazdaságilag is jelentős város, ahol egy meghatározó izraeli vállalat, a TEVA működik. Jelentős fejlődési potenciállal rendelkezik Debrecen, hiszen iskolavárosként és gazdasági központként nagyszerű perspektívák állnak a hallgatók előtt, akik a végzés után megfelelő munkát találhatnak a városban – fogalmazott Yacov Hadas-Handelsman.

A nagykövet hozzátette: Izraelben kevés orvost képeznek, ezért sok jó képességű diák választja a külföldi tanulmányokat, a Debreceni Egyetem orvosképzésének nagyon jó híre van, angol nyelven is elérhető a kurzus, ráadásul menetrendszerinti repülőjárat köti össze Debrecent és Tel Avivot, ami nemcsak a felsőoktatásra, de a gazdasági együttműködésekre is élénkítő hatással van.

Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese a találkozó kapcsán a hirek.unideb.hu-nak elmondta, hogy az intézmény multidiszciplináris jellegéből adódóan számos együttműködésre nyílik lehetőség, az egyeztetések nyomán újabb izraeli felsőoktatási és kutatási intézményekkel, vállalatokkal dolgozhat együtt a Debreceni Egyetem.

A rektorhelyettessel folytatott megbeszélést követően Yacov Hadas-Handelsman nagykövet az egyetemen tanuló izraeli hallgatókkal találkozott.

Sajtóiroda - TPL

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.