A zenehallgatás művészete

2020, február 18 - 10:57
Különleges, „szóbeli” zenei élményt kínál vendégeinek a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozatának következő előadása. A Science Caféban „A hallgatás művészete” címmel Váradi Judit egyetemi docens tart előadást.

A Science Café kéthetente a Debreceni Egyetem falain kívül már nyolcadik éve népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

- Az emberek számára a zene minden korban élményt nyújtott, többségük egész életében befogadóként vesz részt a folyamatban, így nem mindegy a befogadás minősége – vallja Váradi Judit.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense úgy véli, azt, hogy melyek lesznek a fennmaradó értékek, a kulturális választás – a választás minőségét pedig a befogadói attitűd – dönti el. A zenehallgatás művészetét a mindenkori társadalmi norma, etikett határozta meg, amely alapjaiban befolyásolta a befogadás

típusát és minőségét. Ennek története szoros kapcsolatban áll a különböző korok társadalmi, politikai és gazdasági területével.

Időpont: 2020. február 19., szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

A rendezvény az EFOP-3.6.1-16-2016-00022 „Debrecen Venture Catapult Program" támogatásával valósul meg.

Sajtóiroda - BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.