Határon túli elismerés

2020, március 6 - 09:15
Papp Klára a szlovákiai Eperjesi Egyetem díszdoktora lett. Az intézmény tudományos tanácsa február 25-ei ünnepi ülésén avatta díszdoktorai sorába a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Történelmi Intézetének professzorát.


- Papp Klára professzor asszony az egyik legjelentősebb történész, aki Közép-Európa koraújkori történetével, a 16-18. század gazdasági, társadalmi és kulturális történelmi kérdéseivel, valamint az ebben az időszakban dolgozó fontos családokkal és egyénekkel foglalkozik. – hangsúlyozta Kónya Péter.

Az Eperjesi Egyetem rektora hozzátette: Papp Klára jelentős mértékben hozzájárult az intézmény népszerűsítéséhez és jó hírnevének terjesztéséhez a magyar akadémiai környezetben.

A „doctor honoris causa” cím egy tudományos intézet által odaítélt magas fokú elismerés, amellyel a tudományos életben kimagasló, kivételes személyeket tisztelnek meg.

Sajtóiroda - BZs

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.