John Malkovich a Debreceni Egyetemen

2020, március 9 - 18:32
A főépület díszudvarát is megcsodálta a világhírű amerikai színész John Malkovich hétfőn. A kétszeres Oscar-díj jelölt művészt Szilvássy Zoltán rektor és Bács Zoltán, az intézmény kancellárja fogadta.

A rendezőként, producerként és divattervezőként is ismert Malkovich a General Electric (GE), valamint a Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézetének közreműködésével utazott Debrecenbe.

A Debreceni Egyetem a Massachusetts Institute of Technology, valamint a GE együttműködésének célja, hogy ilyen nagy hatású előadókat, szakembereket hozzanak Debrecenbe, mint John Malkovich – mondta Ascsillán Endre, a GE Magyarország alelnöke, a Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézetének alapító mesteroktatója.


A sokoldalú művészt Szilvássy Zoltán rektor kalauzolta végig az Egyetem téren és a főépületben. A professzor megmutatta a vendégnek a Díszudvart, a Rektori Tanácstermet a gerundiumokkal, és beszélt az Aula üvegablakairól, az egyetem történetéről is. A világsztár ezt követően Ino Mirkovics hegedűművésszel rögzített egy televízióbeszélgetést a rektori szobában, amelyben többek között az innovációhoz való viszonyáról, annak szükségességéről is beszélt.

John Malkovich március 10-én, kedden a debreceni Kölcsey Központban, a Zenekritikus című műsorával lép színpadra a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében.

Sajtóiroda – OCs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.