Egyetemi innovációról az Innovátorban

2020, március 16 - 14:36
A Debreceni Egyetem, az MIT és a GE együttműködéséről beszélt Szilvássy Zoltán rektor a TV2 Innovátor című magazin műsorában szombaton. Az Európa számára is meghatározó innovációs központ létrejöttét múlt héten jelentették be Budapesten.


A mérföldkőnek számító megállapodásnak a világ legjobb egyetemének számító, Massachusetts Institute of Technology és a Debreceni Egyetem innovációs tevékenységének összehangolása a célja.

- Az MIT európai központjának lenni páratlan lehetőség a Debreceni Egyetem számára. Az MIT Catalyst effektív innovációs programja révén hatékonyabban juthat el ugyanis egy biotechnológiai vagy orvostechnológiai kutatás, illetve innovációs befektetés eredménye a piacra – hangsúlyozta Szilvássy Zoltán rektor.

Az egyetemi vezető azt is elárulta, hogy 2020-ban Magyarország kapja az MIT Innovation Champion Nagydíjját.

A most bejelentett együttműködés egy olyan struktúrát honosít meg, amely megmutatja, hogyan kell egy ötletből, egy kutatási eredményből egy piacképes terméket, szolgáltatást, vállalkozást létrehozni.

Első lépésben az egészségipar területén indul a program, de később a klíma és energia, autonóm járművek és a lézerfizika területére is kiterjesztenék a kutatásokat egy hosszú távú, 10 éves együttműködés keretében.

A teljes beszélgetés megtekinthető a TV 2 weboldalán:https://tv2.hu/musoraink/innovator/325245_innovator---2020.03.14..html

Sajtóiroda


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.