ERASMUS

ERASMUS = European Region Action Scheme for the Mobility of University Students

Az ERASMUS az Európai Bizottság legsikeresebb és legismertebb programja. Az ERASMUS csereprogram célja, hogy diákok tanulmányait kölcsönösen támogassa és ösztönözze. Az ERASMUS programban való részvétel feltétele, hogy valaki felsőoktatási intézmény tanulója legyen, valamint első tanulmányi évét sikeresen zárja le. Szükséges továbbá, hogy olyan ország állampolgára legyen, mely ország részt vesz a Socrates programban. Azok a diákok, akik elnyerték a pályázatot, 3-10 hónapig tanulhatnak egy másik európai országban. Az ERASMUS program gondoskodik arról, hogy a külföldön töltött időt a hazai tanulmányokba beszámítsák, valamint lehetővé teszi, hogy külföldön ingyen tanulhassanak a hallgatók.

További általános és aktuális információk olvashatók a Debreceni Egyetem honlapján.

Tanszéki koordinátor: Dr. Pusztai Gábor

Kapcsolattartó: Dr. Bozzay Réka

A Néderlandisztika Tanszék diákjai a Leuveni Egyetemen, a Leideni Egyetemen, az Antwerpeni Egyetemen és a brüsszeli Erasmus Főiskolán tanulhatnak.

Hallgatóink beszámolói

Frissítés dátuma: 2022.10.11.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.