A Néderlandisztika Tanszék Könyvtára

A könyvtár állománya 1991-től folyamatosan gyarapszik, adományokból, hagyatékokból és vételezésekből jött létre. Mostanra elérte a könyvtár állománya a közel 5800 kötetet, folyóiratokból pedig a közel 2500 kötetet.

A hallgatók részére főként szépirodalom, azaz primér irodalom áll rendelkezésre, legnagyobb számban a 20. századi művek köréből. A németalföldi középkori, koraújkori és 19. századi holland és belga írók művei szintén elérhetőek a könyvtárban. A flamand történelem és kultúra témájához kapcsolódó művek olvasása kiindulópontot jelenthet a tanulmányok során kialakuló érdeklődés felkeltésére. A szépirodalmi spektrumot bővítik a gyarmati irodalom kötetei. Az egyes szerzőkről és konkrét műveikről, azaz a primér irodalomhoz kapcsolódó szekunder irodalom is megtalálható és kölcsönözhető. A németalföldi országismeret, kultúrtörténet, művészettörténet alapető munkái is megtaláhatóak a könyvtárban. Az irodalmi és nyelvészeti folyóiratok (Ons Erfdeel, Nederlandse Letterkunde, Nederlandse Taalkunde, viszonylagos bősége is a primér művek feldolgozását segítik elő.

A könyvtár kötetei segítséget nyújtanak szemináriumi dolgozatok, szakirányú dolgozatok valamint szakdolgozatok elkészítésében. 2012 októberétől a holland könyvtár új helyen megújult formában áll az olvasók rendelkezésére (Főépület, IV. em. 410. szoba). A könyvtár állományának bővítése folyamatosan zajlik.

 

Kölcsönzés:

Fogadóórákban és a könyvtári nyitva tartás alatt:

    Dr. Bozzay Réka: hétfő 14-15.30

    Hetei Adrienn: szerda 11.30-12.30 (egyeztetés alapján)

Nyitva tartás:

hétfő 12-14

szerda 12-14

Frissítés dátuma: 2019.09.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ